pondělí 20. července 2015

Kolik kroků nachodíte během jednotlivých sportovních aktivit?

Testovali jsme za vás :)


Kolik spálíme kalorií během jednotlivých aktivit (sportovních i pracovních) dohledáme všude na internetu, případně si počet kalorií změříme pomocí sporttesterů a dalších zařízení. Nás v eVitu ale zajímalo, kolik kroků lze nachodit, naběhat nebo naskákat během jednotlivých sportů. 

Všechny sportovní aktivity byly měřeny eVito 3D krokoměrem SL a trvaly 1 hodinu. Krokoměr jsme otestovali během indoor i outdoor aktivit.

Kam všude jsme krokoměr vzali? Níže najdete seznam aktivit dle abecedy, celkové pořadí 18 sportů s nejvyšším počtem kroků naleznete na konci článku. Zkuste si tipnout, během jakého sportu lze nachodit nejvíce kroků.















Monitorované SPORTY dle abecedy


1. Alpinning - 4 049 kroků

Alpinning vychází z nejpřirozenějšího pohybu lidského těla, a tím je chůze. Proto nesmí chybět v našem seznamu monitorovaných sportů. Tip pro vás, pokud chcete hubnout chůzí: Zjistili jsme, že při HEATu, kde se jedná pouze o chůzi s možnou volbou sklonu pásu, nachodíte mnohem více kroků než na Alpinningu. Alpinning v sobě naopak zahrnuje různé krokové variace, a proto je skvělým nástrojem pro posílení a formování postavy.

2. Beach volejbal - 2 976 kroků

Během hry beach volejbalu naše klientka Veronika nahrála 2 976 kroků, přičemž krokoměr zvládl a zaznamenal i její obětavé pády do písku. Zajímavé by bylo porovnání aktivity se hrou na antuce, při níž byla fotografie pořízena. Tak třeba příště :).

Veronika
3. Běh 6 min/km - 9 530 kroků

Kolegyně Lenka pro nás změřila počet kroků při běhu tempem 6 min/km během její cesty z práce domů. Chyběl kousek a Lenka by se dostala na pomyslnou výši 10 000 kroků, která je doporučována odborníky pro zdravější život. Bohužel do limitu jedné hodiny se více nevešlo.


Lenka
Stav kroků před a po běhu
4. Bosu cardio - 3 761 kroků

I během další indoorové aktivity lze "nachodit" slušných několik tisíc kroků. Jedná se o dynamické cvičení na Bosu balanční podložce, do kterého jsou zařazeny posilovací prvky.

5. Ferratové lezení - 1 551 kroků

Kolegyně Jířa vyvezla eVito krokoměr až za hranice Čech, konkrétně do Itálie na nádherné horské ferraty u Madonny de Campione. Při této náročné vysokohorské turistice nalezla 1 551 kroků. 

Jířa
6. Fitbox+ core - 4 247 kroků

Vítěznou fitness aktivitou, kterou pro nás změřila Veronika a "naskákala" během ní nejvíce kroků, se stal Fitbox+ core. Jedná se o energeticky vysoce účinné aerobní cvičení na speciálně upravených boxovacích totemech. Určitě vyzkoušejte, pokud si chcete dát pořádně do těla! 

7. Fotbal - 8 826 kroků

Jeden ze dvou sportů, které nám odkrokoval muž :). Na hru se jich navíc sešlo méně, o to více prý museli pánové běhat. Počet nachozených kroků tak patří k jedněm z nejvyšších. 

8. Florbal - 5 687 kroků

Po fotbale další sport, který je specifický krátkými sprinty a rychlým během. Lenka nám naměřila kroky během florbalového turnaje.

Lenka
9. Golf - 2 952 kroků

Ano, i při odpalování golfových míčků lze nachodit hezkou porci kroků. Pokud tedy nejezdíte motorovým vozíkem, ale chodíte pěšky. Bára nám počítala kroky během jedné hodiny v průběhu hry golfu v Hostivaři. 

Bára
10. Chůze 4,5 km/hod - 6 340 kroků

Aktivita je záměrně nazvaná jako chůze a ne turistika. Míša šla opravdu volným tempem, neboť v pravé poledne a téměř 30° C to ani jinak nejde. Takže při večerní a svižnější turistice zvládnete kroků ještě mnohem více. Chůzi jsme zaznamenali také prostřednictvím eVito mobilní aplikace, která s pomocí GPS v telefonu sleduje rychlost, délku trvání, trasu a převýšení sportovních aktivit.

Mapa se zaznamenanou trasou prostřednictvím eVito mobilní aplikace
1. a 2. Záznam z eVito mobilní aplikace
(rychlost, tempo, nadmořská výška a rychlost v průběhu času)
3. Předpověď počasí
11. Inline brusle - 3 826 kroků

Jeden z nejoblíbenějších letních sportů, který jsme do našeho seznamu zařadili i přesto, že se nejedná o kroky naskákané nebo naběhané. I tak se Veronika bruslením dostala téměř na hranici 4 000 kroků. 

Veronika
12. Koloběžka 16,5 km/hod - 5 058 kroků

Bára zastává názor, že sportovat se dá ve dne, v noci :). Z fotek lze vidět, kdy její hodinová aktivita skončila. Nutno podotknout, že se nejednalo pouze o projížďku po parku, ale o intenzivní trénink.

Bára
Začátek (21:30) a ukončení  (22:30) aktivity 
13. Latin dance - 2 197 kroků

Měření kroků během latin dance (samba) probíhalo na úplně první hodině kurzu. Předpokládáme, že zkušené tanečnice natančí alespoň dvojnásob kroků, než při učení se základních kroků a otoček.

14. Squash - 3 325 kroků

Naši klientku Soňu jsme požádali, zda by nám nezměřila počet kroků během jejího oblíbeného squashe. Nejen díky našemu testování nasadila vysoké tempo a její protihráčku přehrála, herně i co se nachozených kroků týče.

Soňa
15. Stolní tenis - 1 552 kroků

Sami jsme tipovali, jaké číslo se nám ukáže na krokoměru během "stání" u pingpongového stolu. Když je ale hra aktivní, i při stolním tenise se dá zvládnout 1 552 kroků. Pokud byste navíc hráli třeba obíhačku, kroky na displeji budou naskakovat mnohem více.

Lenka
16. Tenis - 5 450 kroků

Na tenis jsme vyslali našeho klienta Jirku, který se svým parťákem nahráli 5 100 a 5 800 kroků. Vypočítali jsme proto pánům průměr, a tak počet kroků během tenisu činí 5 450 kroků. Alespoň lze říci, který ze soupeřů byl při hře o něco aktivnější.

17. Trampolína - 4 291 kroků

Přivstat si o víkendu a odskákat si hodinu na trampolíně, než bude venku vedro. Pokud zavítáte na skupinové cvičení Trampolíny, pod vedením fitness trenérky můžete naskákat kroků více. Venku na čerstvém vzduchu je skákání ale mnohem příjemnější ;).

Míša
18. Zimní brusle - 2 863 kroků

Do našeho seznamu monitorovaných aktivit se dostal i zimní sport a to díky tomu, že krokoměr nosíme opravdu všude a data si pak přenášíme do eVito systému. Při porovnání počtu kroků s inline bruslením budeme muset příští zimu více máknout.

Míša

Pořadí monitorovaných sportů s nejvyšším počtem kroků:       


1. Běh         9530
2. Fotbal                  8826
3. Chůze            6340
4. Florbal 5687
5. Tenis                     5450
6. Koloběžka            5058
7. Trampolína              4291
8. Fitbox+ core          4247
9. Alpinning                  4049
10. Inline brusle            3826
11. Bosu cardio           3761
12. Squash                    3325
13. Beach volejbal       2976
14. Golf                         2952
15. Zimní brusle           2863
16. Latin dance             2197
17. Stolní tenis              1552
18. Feratové lezení         1551


Nikoho asi nepřekvapí, že běh je na špici žebříčku sportů s nejvyšším počtem kroků. Chcete si krokoměr zapůjčit a vyzkoušet, jak moc jste aktivní během vašich oblíbených činností? Zastavte se u nás. V našem seznamu sportů nám chybí ještě například basketbal. Tak nám jej můžete pomoct změřit :).

Žádné komentáře :

Okomentovat